Gelegenheidsstuk of musical

Elke school heeft wel eens een wens om een speciale gelegenheid via een theaterstuk of musical te vieren. Afhankelijk van het begin plan van deze gelegenheid kan ik een concept maken, gevolgd door een verhaal lijn en een vaststaand script. Hetzelfde geldt voor het zoeken van bijpassende liedjes, zoeken van liedjes waarvan de tekst kan worden aangepast of het zelf componeren van liedjes.

Met het maken van een gelegenheids theaterstuk of musical, ondersteun ik als tekstschrijfster/regisseuse diverse projecten op aanvraag, op scholen (of andere instellingen) zoals:

– het vieren en beleven van een zoveel jarig bestaan van een school of schoolgebouw,

– het afscheid van leerkracht, directeur, medewerker die lang in dienst is geweest

– het vieren en beleven van een specifiek thema van de school.

– andere vieringen en gebeurtenissen van een school.

Doel: Met dit project leren de kinderen te werken en spelen met een vaststaande tekst. Deze kan bestaan uit dialogen in proza of versjes (kleuters en onderbouw) enĀ  liedjes. Om het gelegenheidsstuk of musical structuur te geven, er presentatoren zijn (kinderen of leraren) die de overgang vormen van het ene gedeelte naar het andere gedeelte van het gelegenheidstuk of musical.

Doelgroep: Alle groepen van een school, of naar wens bepaalde groepen, kunnen meedoen, evenals leerkrachten, directeuren en andere medewerkers van de school. Wanneer de hele school meedoet, kan elke groep van de school een bepaald deel van het gelegenheids stuk uitbeelden, zingen, dansen.

Duur: Het aantal lessen en in hoeveel weken gaat in overleg met de school.

Materiaal / Kosten: In overleg, afhankelijk van de wensen van de school